Läs om motorsportens legender

Gör som proffsen och lyckas bättre själv

* Det bästa från *

Legender

Michael Schumacher

Michael Schumacher har varit en av de mest framgångsrika Formel 1-förarna någonsin, både i antalet segrar och prispengar. Han är känd för sin briljans bakom ratten, som har gjort honom till en av racingsportens stora legender. År 2003 tilldelades han en plats i Internationella Motor Racing Hall of Fame. 

Mario Andretti

Mario Andretti är en legendarisk racingförare som har vunnit flera prestigefyllda tävlingar. Han är den enda amerikanske föraren som har segrat i Formula One, Indianapolis 500 och Daytona 500, och han har också stått först på pallen vid en 24-timmars Le Mans-tävling. Han har också stått för många innovativa ögonblick i racingvärlden, som att han 1975 blev den första föraren att köra en Formel 1-racerbil i 320 km/h.

Colin McRae

Colin McRae har blivit känd som en av de största namnen i rallyhistorien. Han hade mer än 40 års erfarenhet av att köra olika rallylopp i hela världen. Han var den första föraren som vann sitt debutförare Rally GB när han samlade in Europatiteln 1995. Han vann även det brittiska mästerskapet 1999 och 2005. McRae var också ett ess i rallycross VM, där han debuterade 1997 och vann förstaplatsen 2001.

Ken Block

Ken Block var en amerikansk racingförare och skidåkare som tävlar inom Rallycross och Gymkhana. Han är känd för sina variationer av motorteknik och imponerande stunts som han gjorde. Han är grundare av Hoonigan Racing Division, en organisation som syftar till att skapa det ultimata racebolaget. Block hade också ett eget företag som heter DC Shoes. Han har uppnått enorm popularitet på grund av sina följeslagare, snabba drifter och opåkallad showmanship.

Michael Schumacher

#44

Michael Schumacher – Tidigt Liv

Michael Schumacher är en tysk racingdeltagare som föddes den 3 januari 1969 i Hürth-Hermülheim. Han började köra kortdistanslopp när han var nio år gammal. Vänskapen mellan Michael Schumacher och Peter Kaufmann, som introducerade honom för körning, slutade i ett kontrakt med Benetton 1991. Kaufmann visade att han verkligen tronatt på Michael, och 1993 visade Schumacher sitt fulla potential och blev mästare med Benetton.

Karriären från 1995

1995 skrev Michael Schumacher ett kontrakt med Ferrari och han visade upp sin talang och blev världsmästare 2000 och vann även den titeln nästa år. Under sina år hos Ferrari vann Schumacher sju fristående världsmästerskap, ett han vann 2008. Från 2002 tills han avslutade karriären 2006 vann Schumacher ett flertal race, inklusive Monaco Grand Prix 2006.

Michaels olycka

I december 2013 hade Michael Schumacher en svår skoterolycka när han åkte i skidbackarna i Meribel efter det har han haft stora problem och återhämtningen tar tid. I november 2014 eftersom hans tillstånd hade försämrats fördes han till Schweiz för fördjupad vård av neurologiska skador. År 2015 rapporterades det att Michael hade små framsteg i sin rehabilitering och år 2017 bekräftades det att han utfört motion och mer aktiviteter.

Michael Schumacher