Hur man blir raceförare

* Det bästa från *

Början på karriären

Vad som krävs för att bli raceförare

Vill du bli en professionell raceförare? Det kan vara en mycket lönsam karriär som ger en livstid av adrenalin, resor och uppmärksamhet. För att kunna nå det högsta nivån inom motorsport krävs det att du lägger in massor av tid och ansträngning för att få din dröm till verklighet.

Utvärdera din senaste förarutbildning

Om du har erfarenhet av motorsport är det först och främst viktigt att du är nöjd med dina nuvarande prestationer. Det är ett jobb som kräver stor bristning, mental vilja och pålitlighet. Om du inte känner att du har några av dessa egenskaper är det bäst att nöja dig med att vara en hängiven förare, i stället för att sträva efter något som du inte kommer att få det mesta utav.

Engagera dig i motorsport

Om du bestämt dig för att träda in i den professionella världen av motorsport bör du engagera dig i motorsport så mycket som möjligt. Delta i lokala tävlingar, lär dig att meka rätt och lär dig allt du kan om racingsport. Utöver din kunskap krävs det också att du kastar dig in i miljön, träffa folk och göra ett gott intryck.

Få sponsring

För att få professionellt råd kring specifika tävlingar kan det vara till nytta att få sponsorer, företag eller ens privata finansiärer att stötta dig. Det kräver att du skapar ett CV och en broschyr med all viktig information om dig själv som förare, din tidigare erfarenhet och vilka mål du har som förare. Skapa också ett portfölj med bevis för dina prestationer om du har några.

Sträva efter att bli licensierad

Du bör också sträva efter att bli licensierad förare som kräver att du uppfyller de kurser och bedömningar som krävs för att kvalificera. Om du är under 18 år och försöker bli licensierad förare måste du ha tillstånd från dina föräldrar, ett bevis på att school följs, ett körkort samt ett bevis på att sjukförsäkring följs.

Regelbundet träna

Efter att du har nått den nödvändiga nivån för att bli licensierad förare är det viktigt att du håller dig uppdaterad och tränar regelbundet. Förutom att vara fysiskt aktiv på banan är det också en god idé att förbättra dina tekniska egenskaper, dina färdigheter i körsimulatorer och nätverka så mycket som möjligt. Detta kommer hjälpa dig att gå från lokala till internationella tävlingar.